Dohai tenisztorna – Fucsovics a nyolc között

Fucsovics Márton bejutott a legjobb nyolc közé az 1,465 millió dollár (433 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás tenisztornán.

    A világranglistán 70. magyar játékos a szerdai nyolcaddöntőben a török Cem Ilkellel csapott össze, aki a rangsor 279. helyezettjeként szabadkártyával szerepelt a főtáblán, és még csak pályafutása 26. ATP-főtáblás meccsére készült.
    A két játékos eddig egyszer találkozott, 2016-ban az olaszországi Todiban rendezett salakpályás challenger-versenyen Fucsovics nyert szetthátrányból fordítva.
    A szerdai meccsen a selejtezőből főtáblára került 27 éves magyar – aki már három győzelemnél tartott Katarban – az első szettet nagyon magabiztosan, 29 perc alatt megnyerte, majd a másodikban is ő irányított. Öt-négynél két meccslabdája volt, melyeket három évvel fiatalabb isztambuli ellenfele ugyan hárított, de a harmadikat értékesítve az MTK játékosa 1 óra 13 perc elteltével lezárta az összecsapást.
    Közösségi oldalán Fucsovics azt írta: örül, hogy helyt tudott állni, nagy volt rajta a teher, hiszen győzelmet vártak tőle.
    “Cem nagyon keményen küzdött, de nem hagytam magam! Tovább akartam jutni és sikerült! Főtábla 3. fordulója vár rám holnap” – fogalmazott a nyíregyházi játékos, aki a negyeddöntőben a szerb Miomir Kecmanoviccsal (62.) vagy a harmadik helyen kiemelt francia Jo-Wilfried Tsongával (30.) találkozik.

    Eredmény (az ATP honlapja szerint):
    nyolcaddöntő:
    ————-
Fucsovics Márton-Cem Ilkel (török) 6:1, 6:4