Női kézilabda EHF Kupa – Döntetlent játszott a Siófok a horvát bajnokkal

A címvédő Siófok KC házigazdaként 30-30-as döntetlent játszott a horvát bajnok Podravka Koprivnica csapatával szombaton a női kézilabda EHF Kupa csoportkörének harmadik fordulójában.

    Eredmény:
    3. forduló, B csoport:
Siófok KC-Podravka Koprivnica (horvát) 30-30 (19-15)
—————————————————-

    A kilencedik percig volt szoros az állás, onnantól a hazaiak pontosabban lőttek, hatékonyabban védekeztek, és egy négyes, majd hármas gólsorozattal elhúztak a horvát bajnokcsapattól. A folytatásban a vendégek némileg csökkentették a hátrányukat, de a Siófok így is magabiztosan vezettek a szünetben.
    A második felvonást sokkal jobban kezdte a Podravka, és egy 8-2-es sorozat végén átvette a vezetést. Ebben az időszakban meglepően sokat hibázott és pontatlan volt a Siófok, amely védekezésben sem volt határozott. Hiányzott a csapatból Tomori Zsuzsanna és a spanyol Nerea Pena, előbbit a hajrára pihentette Tor Odvar Moen vezetőedző, utóbbi egyáltalán nem lépett pályára a szünet után.
    A norvég szakvezetőnek a meccs háromnegyedénél elfogytak az időkérési lehetőségei, de egy ideig úgy tűnt, hogy már nem is lesz szüksége rá, mert együttese a horvát Andrea Kobetic vezérletével egy 6-0-s sorozatot produkált. A legvégén a horvátok ismét hibázásra kényszerítették ellenfelüket, egy 4-0-s szériával ledolgozták a hátrányukat, és nagy bravúrral pontot szereztek a címvédő otthonában.
    A Siófok legeredményesebb játékosa Kobetic volt, aki 15 lövésből hat gólt szerzett. 
    A két győzelemmel és egy döntetlennel álló Siófok jövő vasárnap a Podravka Koprivnica otthonában folytatja szereplését a csoportkörben.

    korábban:
A csoport: DVSC Schaeffler-Thüringer HC (német) 19-26 (7-12)
    Az állás: 1. Thüringer HC 6 pont, 2. Debrecen 4, 3. Kastamonu Belediyesi GSK (török) 2, 4. DHK Baník Most (cseh) 0
    később:
C csoport: Érd HC-MKS Lublin (lengyel) 19.00