Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz balatonfüredi kihelyezett frakcióülésén szerdán, mert “egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál” – értesült a Magyar Nemzet online felülete, a magyarnemzet.hu.

    A kormányfő megtartotta szokásos zártkörű beszédét a Fidesz-KDNP frakció képviselőinek – írta a portál.
    Orbán Viktor a többi között a kabinet és a frakció előtt álló feladatokról tájékoztatta a képviselőket – közölte a magyarnemzet.hu.
    Az értékelésen túl azonban ez alkalommal is tartogattak újdonságot a miniszterelnök szavai: a portál információi szerint ismét nemzeti konzultációt indít a kormány.
    Orbán Viktor véleménye szerint a kabinet az elmúlt tíz évben sok jelentős kérdésben kikérte a magyar emberek véleményét, és “közös döntéseik igazolták a nemzeti egyetértés erejét”.
    A magyarnemzet.hu úgy tudja, hogy most fő témaként a kormányfő azt a problémát fogalmazta meg, hogy “egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál”. Erről a magyar embereket is meg kell kérdezni – hangoztatta.
    A miniszterelnök tájékoztatása szerint a nemzeti konzultáció keretein belül ez alkalommal több témában is kikérik majd az állampolgárok véleményét.
    A kormány tudni szeretné, miként vélekednek a magyarok “az iparággá vált börtönbizniszről”, a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról, a Szeviép-üggyel összefüggésben felmerült bírói korrupció gyanújáról és a gyöngyöspatai romák kártérítése kapcsán felszínre került kérdésekről.
    Orbán Viktor közlése szerint a konkrétumokról Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatja majd a nyilvánosságot a csütörtöki kormányinfón.