A Demokratikus Koalíció (DK) szombaton ismét leleplezte magát, hogy csupán politikai haszonszerzésre kívánja felhasználni a koronavírus-helyzetet. Most nem politikai pamfletekre, hanem együttműködésre van szükség – reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Arató Gergelynek, a DK frakcióvezető-helyettesének kijelentéseire.

    Arató Gergely szombati budapesti sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt mondta, felszólítják a kormányt, hogy azonnal zárja ki a koronavírus-járvány miatt felállított operatív törzsből Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét.
    Az Emmi reagálásában az áll, ha Arató Gergely vette volna magának a fáradtságot, és nem csak egyes „szenzációhajhász” médiumokat olvasna, hanem valóban odafigyelne a miniszter és más szakemberek nyilatkozataira is, akkora tudná – hiszen tucatszor elhangzott -, hogy a világon sehol sincs tünetmentes emberek szűrésére alkalmas teszt.
    Hozzátették, Kásler Miklós megszólalásai során minden kérdésre válaszolt, minden információt megosztott, amit abban a pillanatban tudni lehetett, akár a fertőzött iráni diákokról, akár a kontaktokról volt szó. 
    A tárca szerint Arató Gergely valótlan állításával szemben a miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján pontosan elmondta azt is, hogy az iráni diákok melyik egyetemre járnak. 
    Arató Gergelynek, mint a Népjóléti Bizottság egykori tagjának illene tudnia azt is, hogy egészséges kontaktok esetében 14 napos megfigyelésre van szükség, és nem hiábavaló tesztekre – fűzték hozzá.
    „A koronavírust komolyan kell venni, s miközben a szakemberek azért dolgoznak, hogy minél kevesebb fertőzött legyen Magyarországon, és aki megbetegedett, az a lehető legjobb ellátást kapja, akkor nincs helye a magamutogató politikusok kisstílű játékainak” – hangsúlyozta az Emmi.