Nőni fog a migrációs nyomás a balkáni útvonalon, mert a török elnök és az Európai Bizottság vezetőjének találkozóján nem született megállapodás – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója a Facebookon közzétett keddi videoüzenetében.

    Hollik István hangsúlyozta: a „hatalmas migránsáradat” miatt Brüsszel is belátta, hogy 2015-ben Magyarországnak volt igaza a határvédelem kérdésében. Ugyanakkor a koronavírus-járvány most tovább növeli a veszélyt – tette hozzá.
    A politikus emlékeztetett arra, hogy Törökország másfél hete megnyitotta kapuit az Európába igyekvő illegális migránsok százezrei előtt. A jobboldali görög kormány éber volt, rögtön elrendelte a határok lezárását és védelmét, ám még így is több tízezer illegális migráns jutott el Európa határához. Brüsszel rögtön gyorssegélyt nyújtott a határvédelemre a görög kormánynak, ám a helyzet „kiszámíthatatlan és instabil marad” – ismertette.
    „Egy biztos, nekünk Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, ezért továbbra is teljes erővel védjük a déli határokat” – fogalmazott Hollik István.