Bartha Csaba, a női kézilabda NB I-ben címvédő Győri Audi ETO KC elnöke szerint nem kell megmagyarázni azt a döntést, amellyel a magyar szövetség (MKSZ) csütörtökön befejezettnek nyilvánította a sportág összes hazai sorozatát.

    “Erre számítani lehetett, hiszen sok beszélgetés zajlott az elmúlt hetekben a csapatok vezetői, a liga elnöke és a szövetség illetékesei között, tegnap is részt vettünk egy tanácskozáson” – nyilatkozta az M4 Sportnak a győri klubelnök.
    Bartha hozzátette, rajtuk kívül a Siófok, a Veszprém, a Szeged és a Komló azt az álláspontot képviselte, hogy még várjanak, és ameddig lehet, ne fejezzék be a bajnokságot, amit a férfi és a női mezőny többi tagja már sokan hamarabb lezárt volna.
    “Mindenki szomorú, hiszen ilyen még soha nem történt velünk, hogy valamit elkezdtünk, és rajtunk kívülálló okok miatt nem tudtuk befejezni, de nem kell megmagyarázni ezt a döntést” – szögezte le.
    Mint kifejtette, nagyon sajnálja a játékosokat, a szakmai stábot, a szurkolókat, a támogatóikat, és azokat a csapatokat, amelyek a nemzetközi kupában indulhattak volna az eredményeik alapján. A legnagyobb vesztesnek az EHF Kupa-címvédő Siófok KC-t tartja, amely egy-egy alkalommal legyőzte a Győrt és a Ferencvárost is, ennek köszönhetően Bajnokok Ligája-indulást érő helyen állt.
    “Ez nagyon rossz érzés, hiszen mindenki tudja, hogy ebben a helyzetben nem lehet jó döntést hozni, itt mindenki vesztes” – vélekedett.
    Bartha elárulta, a játékosaik nagyon csalódottak, hiszen minden bizonnyal bajnoki címtől estek el, mindenki el van keseredve, de mindez eltörpül a világ jelenlegi problémái mellett. Hozzátette, a munkabérekben valószínűleg náluk is lesz változás, de biztos benne, hogy a keret tagjai megértően viszonyulnak a kérdéshez. Azt viszont egyáltalán nem tudja, hogy nyár, illetve a következő szezon mit hozhat.
    Elmondása szerint az európai szövetség (EHF) mindenképpen szeretné megrendezni a férfi és a női BL négyes döntőjét is, de áprilisban nem lehet megmondani, hogy a női torna lejátszása a módosított időpontban, szeptember 5-6-án reális lesz-e Budapesten. Az EHF a minap azt közölte, októberben, novemberben, sőt decemberben is sor kerülhet a négyes döntőkre, amelyeken azoknak kell játszaniuk, akik éppen akkor a klubokhoz tartoznak.
    “Danyi Gábor sincs könnyű helyzetben. Mikor adjon pihenőt? Mikor kezdődjön a felkészülés? Hogyan tervezze az átmeneti időszakot? Hiszen nem lehet tudni, szeptemberben elkezdődik-e a bajnokság, és lesz-e BL négyes döntő” – magyarázta Bartha, a BL-ben ugyancsak címvédő győriek elnöke.