Az olimpiai kvótás vitorlázó, Érdi Mária most hétvégén, a Balatonon tér vissza a versenyzéshez.

    A sportoló az M1 aktuális csatornának elmondta, már hiányzik neki a versenyzés, szeret itthon hajóba ülni, szereti a Balatont, úgyhogy nagyon várja a regattát.
    Érdi a februári világbajnokságot egy tavaly novemberi sérülés nyomán kihagyta, mivel nem érezte magát százszázalékos állapotban.
    “Olyan szempontból bánom a vb-t, hogy Ausztráliában lett volna, de még nem voltam kész arra, hogy visszaüljek a hajóba. Ez volt az egyetlen helyes döntés, nem akarok 22 évesen lerokkanni” – mondta ennek kapcsán az olimpikon, aki meglátása szerint a karanténban sokkal hasznosabb edzésmunkát tudott végezni, mert nem kellett “össze-vissza utazgatnia”, így erősebb, mint azt megelőzően.
    Megjegyezte, a versenyhajója kint ragadt Mallorcán, így csak egy másik vitorlással tudott gyakorolni, ez azonban esetükben, a Laser Radialban nem akkora probléma, mert minden hajó ugyanolyan, nem kell túl sokat tesztelni.
    A távolabbi jövővel kapcsolatban úgy nyilatkozott, Németországba és Dániába is hívták már edzőtáborba, illetve edzőversenyekre, ugyanakkor még kivár a döntéssel, mert új-zélandi edzőjét idehozni jelenleg nem egyszerű, azt pedig mindenképpen szeretné, ha ő vele lenne.
         “Jelenleg úgy tűnik, két versenyt, közte az októberre halasztott athéni Európa-bajnokságot megrendezik” – fogalmazott Érdi, akinek sérülése miatt jól jött a nyári olimpia halasztása. Tokióból szeretne éremmel hazajönni, ugyanakkor közel egy éve nem találkozott a nemzetközi mezőny többi tagjával, így nehéz megmondani, ki mennyit lépett előre – mondta.
    “Nem biztos, hogy most augusztusra csúcsformába tudtam volna kerülni, ráadásul az egy év halasztás plusz egy év fejlődési lehetőséget ad. Fiatal vagyok, előttem a jövő” – jelentette ki magabiztosan a vitorlázó, aki a tavalyi enosimai előolimpián bronzérmet szerzett.
    A 2021-re halasztott olimpia július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart.