A szocialisták az egészségügyi és a gazdasági védekezést is támadják – reagált a Fidesz csütörtökön Bangóné Borbély Ildikó és Korózs Lajos nyilatkozatára.

    A szocialista párt két országgyűlési képviselője csütörtöki online sajtótájékoztatóján az egészségügyre és a szociális területre fordított források növelését szorgalmazta.
    A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: a szocialisták a járvány kezdete óta csak hátráltatják a járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezést. 
    Az összefogás helyett egy kamuvideót gyártottak – tették hozzá.
    A nagyobbik kormánypárt szerint elképesztő, hogy nem képesek támogatni a 2021-es költségvetést, ami biztosítja, hogy a magyar gazdaság a járvány okozta károkból helyre tudjon állni, mindezt a járványügyi készültség fenntartása mellett.
    Kiemelték: a jövő évi költségvetés a gazdaság- és munkahelyvédelmi alapra 2500 milliárd forintot, a járvány elleni védekezésre 3 ezer milliárd forintot biztosít és több pénz lesz az egészségügyi és a szociális szektorra, az oktatásra és az önkormányzatokra, valamint megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése.
    „A baloldali kormányok ezzel ellentétben tönkretették a magyar gazdaságot, megduplázták a munkanélküliséget, megszorítást megszorításra halmoztak, elvettek egy havi nyugdíjat és kivéreztették az egészségügyet is” – írták a közleményben.