„Üzenjük Sorosnak és embereinek, továbbra sem engedünk semmilyen zsarolásnak” – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez csütörtökön eljuttatott videonyilatkozatában.

Hollik István kifejtette: Soros György újra megszólalt, és „kiadta az ukázt” a brüsszeli bürokratáknak és a magyar baloldalnak.
Soros egyértelművé tette – folytatta -, három dolgot vár el a szövetségeseitől. Azt, hogy lépjenek fel Magyarországgal és Lengyelországgal szemben; másodsorban „úgy büntessenek bennünket, hogy ne kapjunk pénzt az EU-tól”; végül pedig álljanak ki a nyílt társadalom mellett, ami egyet jelent a bevándorlás támogatásával – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Szerinte Soros György cikke egyértelművé teszi, miről is szól valójában a Magyarországgal szembeni támadássorozat. Arról – mondta -, hogy azért kell megbüntetni Magyarországot, mert nem enged Soros György és a brüsszeli bürokraták zsarolásainak, és továbbra sem hajlandó engedni a bevándorlás ügyében.
A milliárdos spekuláns ezzel azt is egyértelművé tette, hogy azt szeretné, ha az EU csak azt az országot tekintené jogállamnak, amely támogatja a nyílt társadalmat, azaz a bevándorlást – jelentette ki Hollik István, hozzátéve: azzal, hogy „a baloldal Gyurcsány Ferenc vezetésével az elmúlt időszakban a Magyarországot támadók oldalára állt, újra Soros zsoldjába szegődött”.