2021. január 1-től klímasemlegesen működik Európa vezető gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini csoport és az annak részeként működő Sió-Eckes Élelmiszergyártó és Kereskedelmi Kft. – jelentette be a cégcsoport innovációs és marketing vezetője pénteken Siófokon.

Kovács Ágnes a kft. telephelyén tartott sajtótájékoztatón elmondta: a cégcsoport a Climate Partner nevű szervezeten keresztül egy brazíliai projekthez csatlakozott, amellyel kompenzálják a gyártás során történő szén-dioxid-kibocsátást. Az Eckes-Granini a hitelesített kompenzációval 18 ezer hektárnyi esőerdőt véd meg Brazíliában – tette hozzá.
Mint mondta, a Climate Partner összesen 171 ezer hektár esőerdőt vásárol meg, amelyet megőriznek, ebből az Eckes-Granini 18 ezer hektár vásárlását finanszírozza.
Megjegyezte azt is, hogy a Sió-Eckes tavaly első negyedévtől biológiailag lebomló szívószálat használ, és hamarosan áttérnek a papír szívószálak használatára.
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő többek között arról beszélt, hogy a társaság az egy éve elfogadott klíma- és természetvédelmi akcióterv területein jó partnere a kormánynak, és felelősséggel gondolkozik a beruházásairól. A kft. a pandémiás helyzetben három hónapig igénybe vette a kormány munkahelymegtartó támogatását, így nem kellett elbocsátani dolgozókat, és szintén kormánytámogatással versenyképesség-növelő beruházásokat valósított meg – fűzte hozzá.

Siófok, 2021. február 12.
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Sió-Eckes Élelmiszergyártó és Kereskedelmi Kft. siófoki telephelyén tartott sajtótájékoztatón 2021. február 12-én. Európa vezetõ gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini csoport és az annak részeként mûködõ Sió-Eckes az év eleje óta klímasemlegesen mûködik.
MTI/Varga György

Az innovációs és marketing vezető közölte: a siófoki cég lehetőség szerint magyar alapanyagot dolgoz fel, több mint 200 beszállítóval áll kapcsolatban, akiknek 70 százaléka őstermelő.
A cég tavaly és idén 500-500 millió forintot fordított beruházásra, amelyeket a versenyképesség-növelés és a fenntarthatóság területén hajtottak végre. A szennyvízkibocsátást jelentősen csökkentő berendezést állítottak üzembe, automatizálták a gyártást, és teljes egészében zöld energiát vásárolnak.
Kovács Ágnes az MTI-nek elmondta: a 2019-es 11,5 milliárd forint nettó árbevétel és 213 millió forint adózott eredmény után a kft. nettó árbevétele 2020-ban várhatóan 10 milliárd forint lesz, és pozitív eredménnyel zárnak.

Siófok, 2021. február 12.
Kovács Ágnes, az Eckes-Granini csoport marketing- és innovációs vezetõje a Sió-Eckes Élelmiszergyártó és Kereskedelmi Kft. siófoki telephelyén tartott sajtótájékoztatón 2021. február 12-én. A Európa vezetõ gyümölcslégyártója és az annak részeként mûködõ Sió-Eckes az év eleje óta klímasemlegesen mûködik.
MTI/Varga György

A 163 embert foglalkoztató Sió-Eckes Magyarországon mintegy 50 millió liter értékesítésével a gyártói gyümölcslevek piacán 33 százalékkal, a kereskedelmi láncok márkáit is figyelembe véve 21 százalékkal részesedik, és megőrizte piacvezető szerepét – közölte.
Azt mondta, a pandémiás időszakban az egészségesebb, százszázalékos gyümölcstartalmú gyümölcslevek iránt nőtt a kereslet, és erre számítanak a továbbiakban is. Idén több innovációval készülnek, bevezetik a bio Sió-termékcsaládot, és bővítik a Smoothie-termékek körét.
Az Eckes-Granini csoport európai tagvállalatainak éves árbevétele 950 millió euró, és több mint 1700 embert foglalkoztatnak. A siófoki cég 1993-ban lett a csoport tagja, a családi tulajdonban lévő Eckes-Granini International GmbH százszázalékos tulajdonában áll.

Siófok, 2021. február 12.
Gyümölcslevek a Sió-Eckes Élelmiszergyártó és Kereskedelmi Kft. siófoki telephelyén 2021. február 12-én. Európa vezetõ gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini csoport és az annak részeként mûködõ Sió-Eckes az év eleje óta klímasemlegesen mûködik.
MTI/Varga György