Kezdőlap Mindennapok I. - 1 db Nagy Kép A magyar oltási program sikeres

A magyar oltási program sikeres

A szerda esti adatok szerint a koronavírus ellen beoltottak száma 1 millió 150 ezer, több mint 327 ezren pedig már a második oltást is megkapták Magyarországon. Az átoltottság ezzel Európában nálunk a második legmagasabb.

Ha az elmúlt napok számait nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy Magyarország egyértelműen a legnagyobb arányban képes beoltani saját lakosait: a magyarok 11,34 százaléka jutott már legalább egy oltáshoz, ez az arány az Európai Unióban kevesebb mint 7 százalék.

Az elmúlt napokban Magyarország egy nap a teljes lakosság több mint 0,6 százalékát oltotta be, míg az EU-s átlag alig több mint 0,2 százalék.

Ennek köszönhető, hogy a magyar oltási program sikeres. Bizonyíték erre a Die Welt című német lap csütörtöki cikkeis, amelyben elismerően írnak a magyar oltási teljesítményről, megállapítva azt, hogy Magyarország extrém módon felgyorsította az oltásokat, és az ütem tekintetében elsők vagyunk Európában.

Újabb 450 ezer adag vakcina érkezett

Orbán Viktor miniszterelnök számolt be arról, hogy csütörtökön délelőtt újabb 450 ezer adag kínai Sinopharm vakcina érkezett Magyarországra, így összesen már egymillió adag jött az ázsiai országból. A most érkezett szállítmánnyal újabb 450 ezer magyar ember életét tudjuk megmenteni.

Miután a koronavírus harmadik hulláma nagy erővel támad, mindenkit arra kérünk, regisztráljon a vakcinainfo.gov.huoldalon és oltassa be magát.