Kezdőlap Mindennapok I. - 1 db Nagy Kép Izraellel küzdünk együtt a vírus ellen

Izraellel küzdünk együtt a vírus ellen

A hatékony politikai irányítás a koronavírus-világjárvány elleni küzdelem sikerének előfeltétele, ez az izraeli lecke – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Benjámin Netanjahu izraeli és Andrej Babis cseh kormányfővel közös találkozóján Jeruzsálemben. A csúcstalálkozó fő témája a koronavírus-járvány elleni védekezés volt.

“Ha vezetés van, akkor van esély a sikerre” – húzta alá Orbán Viktor, aki szerint megtanultuk, hogy egy világjárvány idején ezekből az eszközökből jobb ellátónak lenni, mint vevőnek. A világ szerinte ma tele van bizonytalansággal, sokan állítják, hogy a pandémiák korszaka vár ránk a jövőben.

Egy izraeli befektetéssel lélegeztetőgépeket gyártanak Magyarországon. A hatékonyabb védekezés és felkészülés jegyében az izraeli miniszterelnök felvetette: Magyarország is vegyen részt egy közös nemzetközi erőfeszítésben, amelynek célja, hogy Izrael területén olyan létesítmények épüljenek ki, amelyek megkönnyítik a vakcinák és orvosságok kifejlesztését a jövőben. Megállapodtak abban is, hogy csatlakozunk az Izrael által előterjesztett nemzetközi kezdeményezéshez az oltást igazoló “zöld igazolványról”.

A magyar kormányfő szerint Magyarország és Izrael barátsága egyébiránt élő, az izraeli-magyar kereskedelem mérlege tavaly is nőtt, miközben a világkereskedelem mérlege csökkent.