Március 15. – Simicskó István: katonáink most az orvosok és ápolók, fegyvereink a vakcinák

Katonáink most az orvosok és ápolók, a gyógyszerészek és a tudósok, fegyvereink pedig az ágyúk helyett a vakcinák – közölte a KDNP hétfőn az MTI-vel március 15. alkalmából, az 1848-as szabadságharcot párhuzamba állítva a koronavírus-járvány elleni küzdelemmel.

A KDNP frakcióvezetője, Simicskó István által jegyzett közleményben azt írták: 1848 márciusában a magyar emberek egymásba karolva, elszántan mertek lépni az elnyomás ellen, hogy végre igazán magukénak mondhassák a szabadságot.
Nem tértek ki a reménytelennek látszó küzdelem elől, egyenes derékkal és hihetetlen akaraterővel küzdöttek a legnemesebb eszmékért, tetteik nyomot hagytak a történelemben és a magyar emberek szívében – fűzték hozzá.
A KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője szerint ez a tavasz sok tekintetben hasonlít 1848 márciusához.
Egy ellenség veszélyezteti honfitársaink életét, szétválaszt családokat, elveszi szabadságunkat. Míg a márciusi ifjak az osztrák elnyomás ellen küzdöttek, minket egy világméretű járvány állít kihívások elé” – írták.
Úgy fogalmaztak: „Katonáink most az orvosok és ápolók, a gyógyszerészek és a tudósok, fegyvereink pedig az ágyúk helyett a vakcinák.”