Tizenegy milliárd forintot költ egy városrésze rehabilitációjára Kaposvár

Kaposvár 11 milliárd forintos programot indít Donner városrészének rehabilitációjára – közölte a somogyi megyeszékhely polgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) elmondta: az elsősorban a Zrínyi, a Bartók és a Nyár utcát érintő modernizáció részeként belső, udvari lakásokat sajátítanak ki és szanálnak, megújítják a Jókai ligetet, a templom előtti teret, egy volt könyvtár átalakításával pedig a polgárőrség elhelyezését is megoldják.
Szeretnék, ha a volt Áfész-bolt is megújulna és a polgárok érdekeit szolgáló funkciót kapna, erről a kisebbségi tulajdonos önkormányzat egyeztetéseket kezd a tulajdonostársakkal – tette hozzá.
Szita Károly megjegyezte, a programra az idén 100 millió forintot költenek, a munkálatok több pavilon lebontásával már meg is kezdődtek.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a beruházások szerteágazóak, azokba az ott élőket is bevonják, a veszélyhelyzet megszűnése után személyes találkozókra is lehetőség nyílik, amelyeken megfogalmazhatják a forrás felhasználására vonatkozó javaslataikat.
Küllem, lakhatás és közbizalom tekintetében is erős fejlesztési programot indítunk el – fogalmazott.
Szép Tamás (Fidesz-KDNP), a városrész önkormányzati képviselője örömének adott hangot, hogy a Donner a kaposvári fejlesztések középpontjába került. Úgy vélte: a több ütemben megvalósuló programmal javul az ott élők életminősége.