Koronavírus – Ezer vércukormérő készüléket kap az Országos Mentőszolgálat

Ezer, egyénileg testreszabható, okos vércukormérőt adományoz az Országos Mentőszolgálatnak a 77 Elektronika Kft. – közölte a társaság médiakapcsolatait intéző cég kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a szinte laboratóriumi pontosságú, telemedicinás rendszerrel összekapcsolható vércukormérők lehetővé teszik, hogy a mentősök kiérkezéskor gyorsan és hatékonyan megállapítsák a koronavírus által különösen veszélyeztetett, ellátásra szoruló cukorbetegek vércukorszintértékét.
Az értékek ismerete elengedhetetlen a diagnózis felállításában, hiszen ennek tudatában azonnal megállapítható, hogy a tüneteket a túl alacsony (hipoglikémia), vagy a túl magas (hiperglikémia) vércukorszint okozza-e – írták.
Beszámoltak arról is, hogy a cég a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar (SE ÁOK) Családorvosi Tanszékével együttműködésben az Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiumán keresztül újabb ezer háziorvosnak is eljuttatja a készülékeket, így a múlt évben kiszállított ezer eszközzel együtt már a háziorvosok harmada – kétezer praxis – juthat hozzá ingyenesen a vércukormérőhöz.
A cég emellett a tanszékkel együttműködve szakmai továbbképzésekkel is támogatja a háziorvosok munkáját: a www.medukator.eu oldalon a vércukorméréshez használható technológiai ismeretekről, a telemedicináról, és globálisabban a cukorbetegség gondozásáról szóló edukációs anyagokat tettek hozzáférhetővé. A pácienseknek pedig diabéteszről szóló oktatási anyagokat, ingyenes kiadványokat, valamint szájmaszkokat is biztosítanak – olvasható a közleményben.