A nyár közepére újul meg a kaposvári kórház szülészeti osztálya

A nyár közepén nyílik meg a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályának megújult épülete – közölte Szita Károly (Fidesz-KDNP), a somogyi megyeszékhely polgármestere a Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban.

A politikus szavai szerint a rekonstrukciót hosszas várakozás előzte meg, a beruházással lehetővé válik, hogy a Kaposváron és környékén élő kismamák igazi családbarát épületben adjanak életet gyermeküknek.
A szülészet a koronavírus-járvány idején, olyan időszakban újul meg, amikor „hálával tartozunk a megfeszített munkát végző orvosoknak és ápolóknak” – hangsúlyozta a városvezető.
A kaposvári polgármesteri hivatal korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a fejlesztés 2,4 milliárd forintba kerül, arra a kormány az egészségügyi ellátórendszer működésének javításáért megvalósuló kiemelt vidéki fejlesztésként tekint.
Tudatták azt is, hogy a szülészet modernizációja már 2019-ben elkezdődött egy 442 millió forint értékű eszközbeszerzéssel. A kormányzati támogatásból vásárolt gyógyászati eszközöket – amelyek között ultrahangkészülék, inkubátor, szülőágy, műtőfelszerelés és röntgengép is van – már használatba vették az intézményben.
A szülészet rekonstrukciója része a Kaposi Mór Oktató Kórház teljes megújításának. A 21. századi, szolgáltató szemléletű, 400 ezer embert ellátó intézményre 2011-2016 között 15 milliárd forintot fordítottak.
A munkálatok lehetővé tették a betegforgalom szétválasztását, tágas, világos várótermek kialakítását, a betegek kényelmének növelését, modern technikai eszközök alkalmazását, korszerű beteg- és szervezetirányítás alkalmazását, a kiváló munkafeltételek biztosítását és a költséghatékony üzemeltetést is.