Újra kinyitnak a kulturális és sportlétesítmények Kaposváron

Újra kinyitnak Kaposvár kulturális intézményei és sportlétesítményei a következő két hétben – közölte Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a városban pénteken, sajtótájékoztatón.

A politikus azt mondta, a koronavírus-járvány még nem múlt el, ugyanakkor országosan 4 millió beoltott felett óvatosan, de Kaposváron is lehet nyitni. „Végre visszakaphatjuk régi szabadságunk egy újabb kisebb szeletét” – fogalmazott.
Ismertetése szerint a Rippl-Rónai Múzeum és a desedai Fekete István Látogatóközpont jövő keddtől várja a látogatókat. A Takáts Gyula Könyvtár is május 4-étől fogadja az olvasókat, ettől kezdve csak azoknak biztosítja a könyvek házhoz szállítását, akiknek egészségi állapota nem teszi lehetővé a könyvtárba járást.
A Csiky Gergely Színházban a közönség hosszú idő után május 7-én láthat újra előadást, a Szivárvány Kultúrpalota pénztára május 5-én nyit, az intézményben május 10-én lesz az első filmvetítés, az Együd Árpád Kulturális Központba május 15-étől lehet belépni – tette hozzá.
Szita Károly kitért rá, hogy üzemeltetőjének tájékoztatása alapján a Kultik Mozi jövő hét végén nyitna ki, ha megkapják egy meg nem nevezett film vetítési engedélyét.
A városi sportpályákat, a Virágfürdő szaunavilágát, a három gyógyvizes medencéjét és a 25 méteres fedett medencéjét szombattól lehet használni, s e naptól fogad nézőket a Kaposvár Aréna és a Rákóczi Stadion is – fűzte hozzá.
A településvezető közölte, hogy fesztiválokat egyelőre nem rendeznek a városban. Így elmarad a májusi a Rippl-Rónai Fesztivál, s a Kaposfest kivételével nem tartják meg a szokásos nyári rendezvényeket sem. A szeptemberi Miénk a város fesztivállal azonban már számolnak Kaposváron.
A Csiky Gergely Színház arról tájékoztatta az MTI-t, hogy idén májusra hét előadást terveznek, ezek időpontjáról hamarosan hírt adnak online felületeiken.
Hozzátették: június 1-jén szélesre tárják a kapukat a közönség előtt és megkezdik az elmaradt előadások pótlását.
Fülöp Péter igazgatót idézve azt írták, hogy minden, közönségforgalmi tereken szolgálatot teljesítő, nézőkkel kapcsolatba kerülő munkatársuk megkapta a koronavírus elleni oltást, a társulat átoltottsága mintegy 70 százalékos.