Fertőtlenítőszert adományoz állatvédő civil szervezeteknek a MOL

Mintegy 1500 liter fertőtlenítőszerrel segíti az állatvédő civil szervezeteket a MOL – jelentette be hétfőn a Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület telephelyén Ovádi Péter miniszteri biztos és Bakos Piroska, a MOL Nyrt. szóvivője.

Az Agrárminisztérium (AM) nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztosa emlékeztetett arra, hogy az állatvédelemről szóló online felmérést több mint 262 ezren töltötték ki, és az elsöprő többség szerint a civileknek kiemelkedő szerepük van az állatvédelemben.
Ovádi Péter úgy fogalmazott, hogy az állatvédelem gerincét a civil szervezetek adják, ezért fontos a szakmai támogatásuk. Ennek részeként jött létre az állatvédelmi központ és alakult meg az állatvédelmi tanács. Emellett az anyagi támogatás is elengedhetetlen, ezért működési pályázatokat írnak ki az Agrárminisztérium gondozásában, de már elindult az ivartalanítási program is – tette hozzá.
A miniszteri biztos hangsúlyozta a civil szervezetekkel való kommunikáció és együttműködés fontosságát, valamint a vállalkozói szféra megszólítását. „A MOL Nyrt. az első szóra a kezdeményezés mellé állt”, és az adományozás révén most a járványidőszakban különlegesen fontos fertőtlenítőszerekhez jutnak civil állatvédők és menhelyek – mondta.
Bakos Piroska, a MOL szóvivője kiemelte, hogy a cégnek szívügye a felelős állattartás, ezért tették például a töltőállomásokat és a társaság székházát is kutyabaráttá, 123 töltőállomásukon pedig ingyenes mikrochipleolvasók találhatók.
Elmondta, hogy a több mint 1500 liter saját gyártású felületfertőtlenítő szert elsősorban a vidéki, állatvédelemmel és állatmentéssel foglalkozó civil szervezetek kapják, amelyekhez a Hangya Közösség Alapítványon keresztül jut el a támogatás.
Bakos Piroska hozzátette: tavaly 72 ezer liter kéz- és felületfertőtlenítőt adományozott a cég elsősorban egészségügyi intézményeknek, önkormányzatoknak, gyermekvédelmi és segélyszervezeteknek.