Tour de Hongrie – Bauhaus sikere a kaposvári sprintbefutón, Karl a nyitány legjobb magyarja

Phil Bauhaus nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny első szakaszát, a szerdai etapon legjobb magyarként Karl Ádám zárt.

Siófokról 18 fokban és az épp eleredő esőben vágott neki a 130 fős mezőny a Kaposvárig tartó 173 kilométeres etapnak, amely során egy harmadik kategóriás emelkedő, három gyorsasági részhajrá, valamint 1280 méter szintkülönbség megtétele várt a versenyzőkre.
A táv mintegy negyedénél háromfős szökevénycsoport tudott meglépni, amely később már három és fél perc környéki előnyt dolgozott ki. Őket bő 130, élen töltött kilométer után, a céltól hét kilométerre érte utol a mezőny.
Így a várakozásoknak megfelelően sprintbefutóra került sor Kaposváron, immár száraz, de borús időben. Ebben a Bahrain Victorious német kerékpárosa bizonyult leggyorsabbnak. Másodikként a tavaly három etapon első olasz Jakub Mareczko (Vini Zabú), harmadikként a belga Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) ért célba.
Legjobb magyarként a magyar válogatott Karl Ádám a 17. helyen zárt.

Eredmény:
1. szakasz, Siófok-Kaposvár, 173 km:
————————————
1. Phil Bauhaus (német, Bahrain Victorious) 3:54:22 óra
2. Jakub Mareczko (olasz, Vini Zabú) azonos idővel
3. Jordi Meeus (belga, BORA-hansgrohe) a. i.
…17. Karl Ádám (magyar válogatott) a. i.

Csütörtökön a Balatonfüred és Nagykanizsa közötti 183 kilométer megtétele vár a 42. Tour de Hongrie mezőnyére, amely a vasárnapi budapesti befutóig 792 kilométert tesz meg.