Célunk az agrárium területén is a gazdaság újraindítása

A gazdák megbecsülését és a vidék megújítását segíti a jövő évi költségvetés.

A bővülő forrásoknak köszönhetően 2022-ben mintegy 951 milliárd forint áll majd a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar rendelkezésére. Ez az összeg csaknem 40 milliárd forinttal több, mint az idei évben. A gazdákkal közösen így hatalmasat léphetünk előre.

A több pénzt azonban nem ajándékba kapják a gazdák. Az áldozatos munkájuknak és szorgalmuknak köszönhetően ugyanis a koronavírus-járvány alatt is biztosított volt hazánk élelmiszerellátása. Ez a helytállás köszönetet és megbecsülést érdemel. Jó azt látni, hogy a legnagyobb bajban is számíthatunk a magyar gazdákra, ahogyan ők is számíthatnak ránk.

A járvány okozta kihívásokra a kormány nem megszorításokkal, hanem a fejlesztések ösztönzésével válaszol. A vidékfejlesztési és halászati programok végrehajtására 31 miliárd forinttal több forrás áll majd rendelkezésre a jövőben. Hosszútávon csak a fejlesztések és a legmodernebb technológiák alkalmazásával lehetünk sikeresek. Ezt szolgálja a jövő évi költségvetésre támaszkodva a Megújuló Agrárium, Megújuló Vidék programunk is.