Harminchat óráig tartó hajtóvadászat után hétfőn elfogták azt a volt katonát a dél-nyugat franciaországi Dordogne megyében, aki többször rálőtt a családon belüli erőszak miatt riasztott rendőrökre. A gyanúsított az előállítás során súlyosan megsérült – jelentette be a Twitteren a francia belügyminiszter.

Gérald Darmanin azt írta, hogy a csendőrség elitalakulatának köszönhetően sikerült ártalmatlanítani a férfit.
Frédéric Périssat, Dordogne megye prefektusa szerint a kommandósok tűzpárbajban ártalmatlanították a volt katonát, akit jelenleg súlyos sérülésekkel kórházban ápolnak. A rendfenntartó erők tagjai közül senki nem sérült meg.
Az alig 1700 lakosú Lardin-Saint-Lazare településen a csendőrség elitalakulatának több mint háromszáz tagja és két helikopter kereste másfél napon át a felfegyverezett katonát, aki a település körüli 4-5 kilométeres erdős körzetben bujkált.
A csendőrség hétfőn délelőtt a közösség oldalakon közzétette a férfi személyazonosságát, és egy fotót is róla: Terry Dupin 1992. április 14-én született, haja kopaszra nyírt, hosszú szakállt visel, és a leírás szerint felfegyverkezett, veszélyes ember.
Az elvált férfi három gyerek apja, 2011 és 2016 között szolgált a francia hadseregben. Négyszer ítélték el családon belüli erőszakért, szabadulása óta elektronikus nyomkövetőt viselt.
A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi szombat éjfélkor jelent meg volt élettársa lakhelyén, ahol bántalmazta a nő jelenlegi párját. Ez utóbbinak sikerült elmenekülnie, de a volt katona üldözőbe vette, majd a település utcáján azt kiabálta, hogy meg akarja ölni a csendőröket, akiket időközben riasztottak a helyiek. A gyanúsított rájuk is lőtt, és két hatósági járművet súlyosan megrongált, majd bemenekült az erdőbe.