A magyar válogatott nagy csatában, 3-2-re legyőzte a horvát csapatot a férfi röplabda Európa-liga ezüst divíziójának vasárnapi bronzmérkőzésén.

Eredmények:
Magyarország-Horvátország 3-2 (18, -18, 23, -19, 13)
—————————————————–
a legjobb pontszerzők: Pádár 27, Dávid 14, Horváth K. 12, illetve Sestan, Sedlacek 18-18, Mitrasinovic 15

a döntőben:
Dánia – Észak-Macedónia 3-1 (-23, 19, 25 19)

Koch Róbert szövetségi kapitány csapata szombaton nagy csatában, négyjátszmás mérkőzésen maradt alul a dánok elleni elődöntőben, míg a horvátok a házigazda észak-macedónoktól kaptak ki öt szettben.
A magyar szövetségi kapitány változtatott előző napi kezdőcsapatán, melybe bekerült Nagy József.
A két válogatott azonos csoportban szerepelt, egyszer a magyarok, egyszer a horvátok nyertek.
Az első szettben 11-10-ig a Koch-tanítványok vezettek, ekkor azonban a rivális fordítani tudott. Ez azonban nem zavarta meg a nemzeti válogatottat, amely Pádár Krisztián fantasztikus nyitásaival – a magyar feladóátló hat (!) ászt szervált ebben a szettben – visszavette a vezetést és végül simán került előnybe.
A második felvonást már Dávid Csanáddal kezdte a magyar válogatott, amely 10-10-ig tartotta a lépést a horvátokkal. Ekkor az ellenfél – kihasználva a magyarok rontásait – öt ponttal elhúzott, majd 19-11-re is vezetett, mielőtt kiegyenlítette az összesített állást.
A harmadik szettben villámrajtot vett a nemzeti csapat, és bár a horvátok mínusz négyről egyenlítettek, a játékrész derekáig a vezetést nem tudták átvenni. A magyarok 21-17-nél közel érezhették magukat az újabb részsikerhez, de a rivális kisvártatva két ásszal egy pontra felzárkózott. Egyenlíteniük azonban nem sikerült, Dávid támadásával ismét Pádárék vezettek.
A negyedik etap első harmadában is a kevesebbet hibázó magyaroknál volt az előny, 9-5-ös vezetésük után azonban a horvátok ritmust váltottak és 16-14-re már ők vezettek. A játszma második felében az Eb-résztvevő rivális még növelni is tudta a különbséget a gyengén fogadó magyarokkal szemben, így döntő játszmára mentette az összecsapást.
A rövidített felvonás elején több nyitást is elrontottak Koch Róbert tanítványai, majd amikor a horvátok ászt szerváltak, a szövetségi kapitánynak időt kellett kérnie (4-7). A térfélcseréig fordítottak a magyarok (8-7), de pár ponttal később ismét hátrányban voltak. Pádár, majd Dávid egymás utáni nagyszerű blokkjával így is két mérkőzéslabdához jutott a válogatott, amely előbbi támadásával 123 perc után megszerezte a bronzérmet.
A találkozó legeredményesebb játékosa Pádár volt 27 ponttal, közte tíz ásszal.
A finálét a dánok nyerték, akik így jövőre az arany divízióban szerepelhetnek.