Hasznos lenne hogyha a tisztelt kollégák a saját házuk előtt söprögetnének – reagált közösségi oldalára kedden feltöltött videójában Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára arra, hogy az elmúlt napokban német, svéd és holland politikusok is Magyarországgal, magyar törvényekkel foglalkoztak.

A politikus úgy fogalmazott: azt gondolta, azért foglalkoztak Magyarországgal, mert a saját országukban nyilvánvalóan minden rendben van és ezért ráérnek erre, „de kiderült, hogy ez nincs így”.
„A német hadseregben például antiszemita jelenségek láthatók, meg szexuális erőszak” – fogalmazott az államtitkár.
Menczer Tamás az eset kapcsán idézte a német védelmi minisztert, Annegret Kramp-Karrenbauert, aki a katonákról úgy beszélt, hogy kiképezték őket, érzékenyítésen estek át, és mindezek ellenére ilyen helytelenül viselkedtek.
Ilyen események láthatók tehát a német hadseregben – szögezte le az államtitkár.
„Svédországban, nos, Svédországban a kormány éppen tegnap bukott meg” – fogalmazott, majd úgy folytatta: „Hollandiában pedig a kormány néhány hónappal ezelőtt bukott meg, pontosan azért, mert a családtámogatási rendszere nem állta ki a jogállamiság próbáját.”