„Ha Gyurcsányékon múlott volna, mára egymillió család veszítette volna már el az otthonát és már földönfutó lenne” – reagált a Fidesz csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltjének sajtótájékoztatójára.

Dobrev Klára előzőleg azt ígérte: ha a 2022-es választás után ő alakíthat kormányt, akkor megalkotnak egy úgynevezett devizahiteles kárpótlási törvényt.
A Fidesz reagálásában kiemelte: „a Gyurcsány-kormány taszította devizahitelbe a magyar családokat, minden segítség nélkül hagyták az otthonteremtőket”, eltörölték az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat és hagyták, hogy a bankok kockázatos devizahitelekre vegyék rá az embereket.
Jelezték, hogy 2010 után a bajba jutott devizahiteleseket számos kormányzati intézkedés segítette: megszüntették a devizahitelek korszakát, és a családok minden korábbinál több támogatást kapnak az otthonteremtéshez, a lakásfelújításhoz. „Nem szabad hagynunk, hogy mindezt újra elvegyék Gyurcsányék!” – szögezték le, hozzátéve: „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!”.