A rezsicsökkentést nem volt elég egyszer meglépni, az alacsony energiaárakat azóta is védeni kell, például a világpiaci árak emelkedésétől és a brüsszeli próbálkozásoktól – mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a kormány hivatalos Facebook-oldalára felkerült videóüzenetében csütörtökön.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány 2013-2014-ben 25 százalékkal csökkentette a gáz, az áram és a távhő árát; úgy fogalmazott, hogy “ez a kormány a rezsicsökkentés kormánya”.
A baloldali kormányzás alatt az Európai Unióban a magyar családok fizették a legdrágább áramot és gázt, emellett külföldi kézre játszották a közművállalatokat, utána pedig hagyták, hogy azok “a magyar családokon nyerészkedjenek” – jegyezte meg.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a közműszámlákon ma is mindenki láthatja, hogy nála mennyi pénzt hagyott a rezsicsökkentés. A magyar lakosság összes megtakarítása eddig eléri a 2200 milliárd forintot – jelezte. Elmondása szerint a rezsicsökkentéssel a magyar családok havonta átlagosan 32 ezer forintot spórolnak meg.
Az energiaárak elszabadulása egyre súlyosabb probléma Európában, történelmi rekordot döntött a gáz ára – mutatott rá. A kormány beavatkozásának köszönhetően ugyanakkor ma is a magyar lakosság fizeti a legolcsóbb gáz- és a második legolcsóbb áramárat – fűzte hozzá.