Egyelőre minden kutatás azt mutatja, hogy marad a Fidesz-KDNP kormányzat, csak az arány kérdéses – mondta Palóc André, a Századvég vezető elemzője az országgyűlési választások várható eredményével kapcsolatban az M1 aktuális csatornán szombat reggel.

A 2021-es évet értékelve a szakember elmondta: lakosság többsége szerint jól kezelte a koronavírus-járványt a kormány, intézkedései betarthatóak voltak. Míg Nyugat-Európa több országában tüntetések voltak a korlátozások miatt, itthon ez elmaradt. A gazdaság újraindítása is jól sikerült, év végére egy „egészen elképesztő gazdasági növekedés” indult el – mondta az elemző.
Novák Katalin családügyi miniszter köztársasági elnöki jelölése kapcsán a szakember elmondta: a jobboldal adja az első magyar államfőt, aki nő, és aki a családvédelmet képviselheti, miközben Nyugaton megrendülni látszik a klasszikus család.
A baloldali előválasztáson látszott az ellenzék zavara. Márki-Zay Péternek, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjének szűk a mozgástere, nincs saját pártja, ezt azzal próbálja ellensúlyozni, hogy napról napra tesz „hajmeresztő” nyilatkozatokat, megsért különböző társadalmi csoportokat, például a nyugdíjasokat, vagy a kormánypárti szavazókat. Nyilvánvaló, hogy ellenzéki oldalon a DK és Gyurcsány „diktálja a tempót”, Márki Zay Péternek maradt a kommunikáció, de az inkább kudarc – mondta az elemző.
Karácsony Gergely főpolgármester kapcsán az elemző elmondta: a Városháza-ügyben nyilvánosságra került hangfelvételek tanúsága szerint működik egy mechanizmus, melynek lényege, hogy nyomott áron eladják az ingatlanokat, amik utána jóval magasabb áron kelnek el. Ez a 2010 előtti „Nokiás-dobozos korszakot idézi fel”. A Városháza-ügy „egy szürkezónás téma”, még nem tudtak belőle kijönni, várjuk a nyomozás részleteit.
A főpolgármester tevékenységét a Városháza-ügy mellett dugók, csúszó projektek, botrányok jellemezik, zuhant a támogatottsága, bár Karácsony Gergely nagy túlélőnek tűnik – mondta Palóc André.