Minden magyar felsőoktatási intézmény jelen lesz az Educatio oktatási szakkiállításon, és a határon túli intézményeket is meghívták – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Hankó Balázs közölte: az ITM, az Oktatási Hivatal, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. január 13. és 15. között rendezi meg a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást.
Hozzátette, hogy míg tavaly az esemény csak online formában valósulhatott meg, idén ismét a Hungexpo adhat otthont a rendezvénynek.
„Tulajdonképpen a választást szeretnénk segíteni ezzel a rendezvénnyel is, hiszen február 15-éig lehet jelentkezni a felsőoktatásba” – húzta alá a helyettes államtitkár.
Tavaly 11 százalékkal több, 110 ezer diák jelentkezett a felsőoktatásba, és a 75 százalékukat fel is vették valamelyik intézménybe – ismertette. Hozzátette, hogy a felvettek 80 százaléka állami segítséggel tanulhat.
Budai Marcell, a HÖOK sajtófőnöke a műsorban azt mondta, a szakkiállítás standjainál főként hallgatók lesznek majd, nekik tehetik fel kérdéseiket az érdeklődők.
Az ITM korábban azt közölte, az idén majdnem 90 kiállító, számos felsőoktatási intézmény, nyelviskola, ösztöndíjprogramok képviselői várják a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt az Educatión. A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól is kérdezhetnek az egyetemek, főiskolák és szakképző iskolák képzéseiről, felmérhetik felvételi esélyeiket, tájékozódhatnak a különféle idegennyelv-tanulási és ösztöndíj-lehetőségekről.