Ki kell maradni az orosz-ukrán háborúból – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Dudaron, ahol Ovádi Péter, a Veszprém megye 1-es számú választókerület Fidesz-KDNP-s jelöltje mellett kampányolt.

Orbán Viktor azt mondta: „ez nem a mi háborúnk, ha belesodródunk, mindent elveszíthetünk, és semmit se nyerhetünk rajta.”
A miniszterelnök szerint a baloldal mást gondol, a háború oldalán áll, katonák küldését sem zárja ki, fegyvert küldene, fegyvert szállítana, és elzárná az orosz energiát szállító csöveket Magyarország határainál. „Meg is kötötték a maguk megállapodásait az ukránokkal” – jegyezte meg, hozzátéve: ha nyernek, másnap megindulnak a fegyverszállítmányok, és másnap felmondják az oroszokkal kötött szerződéseket az olajról és a gázról.
Azt mondta: ha a baloldal nyer, tönkreteszik az országot, Magyarország nem tudja elkerülni a sorsát, bele fog sodródni a háborúba. Ha viszont a választáson „a nemzeti oldal győz, akkor úgy, ahogy eddig, továbbra is megvetjük a lábunkat, és nem engedjük, hogy belelökjenek vagy belesodorjanak bennünket ebbe a háborúba” – emelte ki.
Kijelentette: ez a választás tétje. „Aki békét és biztonságot akar, az a Fideszre szavaz” – mondta a miniszterelnök.