Az MVM Dome-ban mutatják be a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Egri csillagok című közös produkcióját október 20-án.

Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház vezérigazgatója az új helyszín pénteki sajtóbejárásán az Egri csillagokról elmondta, hogy a színház egyik legsikeresebb produkciója, amelyből az 50. előadást is megtartották már, és amelyet sokan szeretnének még látni.
„Különleges dolog egy ilyen tömegnek játszani. Más megszólalási módot, más rendezői és koreográfusi gesztusokat igényel” – mondta a sportcsarnokbeli előadásról.
A Gárdonyi Géza regénye alapján készült, 2018-ban bemutatott darabot a teátrum művészei, táncosok és gyerekszereplők elevenítik meg. A tavaly év végén átadott sportcsarnokban Székely László a helyszín méreteihez igazodó, újratervezett díszletében, mintegy 240 táncos fellépésével mutatják be a produkciót.
Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője, a produkció társrendezője, koreográfusa kiemelte: a táncosok készen állnak egy ilyen hatalmas tér betöltésére.