A következő négy évben a magyar emberek és családok érdekeinek képviselete kiemelt feladata lesz a fogyasztóvédelemnek, ebben pedig az Igazságügyi Minisztériumnak mint szakmai irányítónak kiemelt szerepe van – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán kedden.

Varga Judit a Facebookon közzétett bejegyzésében jelezte: a fogyasztóvédelmi politika új irányairól tartott előadást Salgó László közigazgatási államtitkár és Kupecki Nóra helyettes államtitkár kíséretében kedden a kormánymegbízottak értekezletén.
A következő négy év fogyasztóvédelmi politikáját négy pillérre alapozva alakítják át – közölte a miniszter.
A fogyasztóvédelemnek felhasználóbaráttá és minden ember számára könnyen elérhetővé, közelivé kell válnia – jelezte.
Választ kell adni a digitális világ kérdéseire és megfelelő jogi megoldásokat kell találni a technológiai fejlődés árnyoldalaira. Meg kell védeni az online térben is a magyarokat, a magyar fogyasztóvédelemnek meg kell érkeznie a XXI. századba – hangsúlyozta Varga Judit.
Kiemelte, hogy az alaptörvényi garanciákat a fogyasztóvédelemnek is érvényre kell juttatnia, biztosítani kell a gyermekek zavartalan fejlődését, nem hagyhatják, hogy bújtatott ideológiai és szexuális propaganda áldozatává váljanak.
Egységes joggyakorlatot kell kialakítani a fogyasztóvédelem területén működő szervezeteknek, hivataloknak, ezért létrehozzák a Fogyasztóvédelmi Kerekasztalt – ismertette az igazságügyi miniszter.
“Hajrá, cselekvő magyar fogyasztóvédelem!” – írta bejegyzésében Varga Judit.