A baloldal már rég eltörölte volna a rezsicsökkentést, amely minden magyar családot és nyugdíjast véd – kommentálta a Fidesz az ellenzéki pártok új rezsiszabályokkal kapcsolatos nyilatkozatait.

„Gyurcsányék már rég eltörölték volna a rezsicsökkentést” – fogalmazott a nagyobbik kormánypárt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Azt írták, az a baloldal beszél most, amelyik már a kezdetek óta ellenezte a rezsicsökkentést és azóta is az eltörlését követeli. A baloldal a háború és az energiaválság közepette is arról beszél, hogy a rezsicsökkentés „hülyeség”, hagyni kellene, hogy az egekbe emelkedő piaci árat fizessék az emberek.
A most bejelentett új rezsiszabályokkal is minden magyar családot, minden magyar nyugdíjast véd a rezsicsökkentés. Egy átlagos fogyasztású család ezután is a valós piaci ár hetedéért kapja meg az áramot és a valós piaci ár tizedéért a gázt – hívták fel a figyelmet.
A rezsicsökkentés fenntartásának köszönhetően egy átlagfogyasztású család ezután is havi 181 ezer forintot, éves szinten 2 millió 175 ezer forintot spórol meg – olvasható a kommünikében.
A Fidesz kiemelte: a rezsicsökkentés fenntartása Európában egyedülálló intézkedés.