Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és tagozatai rémhírterjesztésbe fogtak, hogy hatalomhoz jussanak – reagált a Fidesz pénteken Komjáthi Imre (MSZP) sajtótájékoztatójára.

Közleményében a nagyobbik kormánypárt úgy fogalmazott, “Gyurcsány és tagozatai ma újabb szintet léptek, hogy újra hatalomra jussanak: a háborús és energia-veszélyhelyzet közepén rémhíreket terjesztenek, hogy így legyen rosszabb az országnak, pont mint a járvány alatt”.
Gyurcsányék nem tudják elviselni, hogy a Fidesz-KDNP-kormány Európában is egyedülálló intézkedésekkel védi a családokat a háborús inflációtól és az energiaválságtól, mindemellett pedig mindent megtesz azért, hogy “megőrizhessük Magyarország biztonságát és működőképességét” – írták.
Komjáthi Imre, a szocialista párt elnökhelyettese pénteki online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy önmagán, így az általa használt épületeken kezdje a spórolást a kormány. Amíg nem telik a mentő- és tűzoltóautók megtankolására, addig ne hűtsék és ne fűtsék a Karmelita kolostort se – mondta az ellenzéki politikus.