„Meglepő fordulat a dollárbaloldal ügyében” címmel tett közzé egy augusztus végén készült hangfelvételt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön a közösségi oldalán, ebben Márki-Zay Péter, az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje az amerikai kampánypénzek céljáról beszél.

„Köszönjük Márki-Zay Péter őszinte szavait az amerikai kampánypénzek céljáról” – írta a bejegyzésben Kocsis Máté, és úgy fogalmazott: a felvétel augusztus végén készült, és sok mindent megmagyaráz.
A felvételen elhangzik, hogy a kampánynak százmillió forint lesz a szaldója, a maradéka, sőt, „nem nulláról indultak”, mert csak a júniusi amerikai forrásból kapott támogatási összeg több százmillió forint volt.
A maradék sorsát firtató kérdésre Márki-Zay Péter azt mondta: volt olyan tüntetés, például a katás vállalkozóké, amelynek több százezer forintba került a megszervezése, és hasonló, Orbán Viktor leváltását hosszú távon szolgáló célkitűzésekre fogják fordítani az összeget.
Arról is beszélt az augusztus végi felvételen, hogy a szeptember 2-ai diáktüntetéshez is szeretnének „segítséget nyújtani”.