A műveleti zónában ellenőrizte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a katonák ellátását és életkörülményeit – közölte a moszkvai védelmi tárca csütörtökön a Telegram-csatornáján.

Sojgu fogadta az egységparancsnokok jelentését, különös figyelmet fordítva a terepen lévő csapatok ellátására, és ellenőrizte a személyi állomány elhelyezését. A hadseregtábornok, aki mindent rendben talált, egyebek között köszöntötte a katonákat a közelgő újév alkalmából. A miniszter legutóbb vasárnap tartott szemlét.
Vlagyimir Putyin orosz elnök a védelmi minisztérium testületének kibővített ülésén egyebek között arról beszélt, hogy a „különleges hadművelet” övezetébe vezényelt katonákat mindennel el kell látni, amire szükségük van, beleértve a legmodernebb felszereléseket. Hangsúlyozta, hogy a finanszírozásban nincsenek korlátozások, az ország mindent megad, amit csak a hadsereg kér.
Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi tárca szóvivője a csütörtöki hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az orosz hadsereg folytatta az offenzívát Donyeck térségében. A tábornok szerint az ukrán fegyveres erők harci cselekményekben a Harkiv megyei Kupjanszk irányában mintegy 15 katonát és két járművet, Liman irányában több mint húsz halottat és sebesültet, két páncélozott harcjárművet és három kisteherautót, Donyeck térségében mintegy félszáz katonát, két harckocsit, három gyalogsági harcjárművet és öt járművet, a donyecki régió déli részén pedig mintegy harminc katonát – köztük két diverzánscsoport tagjait -, két páncélozott harcjárművet és három kisteherautót veszítettek.
Az orosz harcászati repülőgépek, valamint a rakéta- és tüzérségi csapatok 57 lőállásban lévő tüzérségi egységre, valamint 93 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra mértek csapást, megsemmisítve egyebek között egy ukrán rádióelektronikai hadműveleti állomást, egy amerikai M777-es tarackokat javító üzemet és három lőszerraktárt. Az orosz légierő lelőtt két MiG-29-es repülőgépet és egy Mi-8-as helikoptert, a légvédelem pedig három drónt és két HIMARS-rakétát.
Az orosz védelmi minisztérium összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 350 repülőgépet, 188 helikoptert, 2694 drónt, 399 légvédelmi rakétarendszert, 7191 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 934 sorozatvetőt, 3700 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 7707 speciális katonai járművet veszítettek. Az adatokat más forrás nem erősítette meg.