Bogányi Gergely háromrészes Chopin-koncertsorozatot ad a Zeneakadémián, ahol az előre megadott program mellett a közönség kívánságait is teljesíti majd. Az első koncert április 26-án lesz.

A Felhívás keringőre címet viselő sorozat másik két koncertjét október 9-én és november 19-én tartják – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.
A 2010-es Chopin-maratonon Bogányi Gergely a Müpa nagytermében két nap alatt játszotta el Chopin összes, szólózongorára írt művét, most pedig az általa legfontosabbnak tartott darabok mellett a közönség egy előre összeállított listából választhatja ki az eljátszandó műveket. A kiválasztás sorsolás útján történik majd az est házigazdájának vezetésével. Az első koncerten Bolla Milán, a további két eseményen Bősze Ádám lesz a házigazda.
Az előadásokon a művész két kedvenc darabja, a G-moll ballada és a H-dúr Nocturne op 9. no. 3. biztosan elhangzik majd, de lesznek meglepetés elemei is az előadásoknak.
A Chopin-maratont 2010-ben Bogányi Gergely egy Fazioli-hangszeren játszotta. A zongoraművész 2015 óta tökéletesíti az általa kitalált és csapatával megalkotott teljesen új felépítésű, egyedi formájú Bogányi-zongorát, amely a múlt hagyományait és a jelen technikai lehetőségeit ötvözi. Ez lesz azonban az első alkalom, hogy egy Chopin-sorozat a Bogányi-zongorán hangzik el – emelik ki a közleményben.