A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint egyre több jel utal arra, hogy a dollárbaloldal külföldi finanszírozása a választások óta is folyamatosan zajlik. A politikus a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában aláhúzta: semmi sem fogja eltántorítani a kormányt a nemzeti érdek képviseletétől, és Magyarország marad a béke pártján.

Hollik István kifejtette: bár korábban úgy tűnt, hogy a dollárbaloldal külföldi finanszírozása egyszeri alkalom volt, és „Gyurcsány Ferencék kampányszámláinak” fedezését szolgálta a 2022-es választások előtt, egyre több olyan információ jelenik meg, amely szerint „egy folyamatosan, több csatornán keresztül működtetett hálózatról” van szó.
Megdöbbentőnek minősítette, hogy a tavaly áprilisi választások óta több dollár gurult be az országba, mint az előtt összesen.
Úgy vélekedett: a pénzt a baloldali pártok, a dollármédia és a civilek azért kapják, mert készülnek a következő választásra.
Ez a folyamat szerinte „elfogadhatatlan és mélységesen antidemokratikus”, hiszen aki küldi a pénzt, az fittyet hány a magyar emberek véleményére, pénzzel akarja befolyásolni a magyar politikát. Akik pedig elfogadják a pénzt, azok „dollárokból akarják felülírni” a magyar emberek döntését – vélekedett.
Hollik István szerint az már világos, hogy „a dollárbaloldal pártjaihoz, a dollármédiához és a hozzájuk kapcsolódó álcivil szervezetekhez” érkezik a pénz, de az még nem tisztázott, hogy pontosan honnan érkezik az összegek nagyobbik része.
Szerinte, mivel erre sem Gyurcsány Ferenc, sem Márki-Zay Péter, sem Karácsony Gergely volt főtanácsadója nem volt hajlandó válaszolni, „adódik a kérdés, hogy a finanszírozó nem Soros György-e”. Mindez nem lenne előzmény nélküli – vélte -, hiszen „Soros György már korábban is támogatott Magyarországon baloldalhoz kötődő kezdeményezéseket, civil szervezeteket”.
Kijelentette: elképzelhetetlen, hogy Magyarországon ne a magyar emberek döntsék el, hogy ki és hogyan kormányozza az országot, hanem külföldről, milliárdokkal megvett politikusok döntsenek erről. Éppen ezért – mondta – a kormányzat olyan szabályozást terjeszt az Országgyűlés elé, amellyel be lehet zárni minden – korábban a dollárbaloldal által kihasznált – kiskaput. Ezzel egyszer és mindenkorra meg fogják gátolni, hogy a magyar belpolitikába ilyen durván, ennyi pénzzel, külföldről be lehessen avatkozni – szögezte le.
Hollik István vélekedése szerint szintén a Magyarország irányába megnyilvánuló nyomásgyakorlási kísérletek sorába illik az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által finanszírozott plakátkampány, és a budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank három vezető tisztségviselőjének szankciós listára helyezése.
Mindezek mögött szerinte az áll, hogy az orosz-ukrán háború kapcsán a nyugati szövetségi rendszerben egyedül Magyarország áll a béke pártján, ezért minden eszközzel nyomást próbálnak gyakorolni a kormányra.
Aláhúzta: a kabinetnek a magyar nemzeti érdek az első, ennek képviseletétől sem dollármilliók, sem az amerikai nagykövet által bejelentett nyomásgyakorlás, sem plakátkampány nem fogja eltántorítani.
Magyarország marad a béke pártján, és ez így lesz minden nyomásgyakorlás ellenére – jelentette ki a kormánypárt kommunikációs igazgatója.