Magyarország megérdemli, hogy ütőképes hadserege legyen – mondta a Honvéd Vezérkar új főnöke első állománygyűlésén a Honvédelmi Minisztérium honlapjára szombaton feltöltött videó szerint.

Böröndi Gábor a pénteki, szentendrei eseményen részletezte azokat az irányelveket, amelyek mentén vezetni kíván. Úgy fogalmazott, “lehetőséget kaptunk arra, hogy megváltoztassuk a magyar honvédséget, és meg fogjuk változtatni együtt”, de a változás és a sikerhez vezető út “fájdalmas” lesz.
Elmondta, a jövőben kiképzés, felkészítés, gyakorlatok várhatók, ugyanakkor azt is megígérte, hogy ott lesz a katonákkal, vezeti őket, vállalja a felelősséget, és a végén nyerni fognak, mert a vezetés alapja a bizalom, és ő bízik a katonákban, bízik abban, hogy tényleg akarják a sikert.
A legfontosabb a becsület, az egyenruha és a másik tisztelete, mert ha nincsenek erkölcsi, etikai értékeik, akkor “semmik” – jelentette ki a vezérkar főnöke.
Az állománygyűlésen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter mellett a tárca vezetői, valamint a Magyar Honvédség alakulatainak parancsnokai vettek részt – olvasható a honlapon.