Brüsszel és a baloldal akadályozza a pedagógusok béremelését – tudatta a Fidesz közleményben kedden.

A Fidesz arra reagált, hogy a Belügyminisztérium (BM) bejelentette: több hónapos átfogó egyeztetés után kedden a kormány benyújtja az Országgyűlésnek a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény tervezetét.
A Fidesz közleménye szerint a kormánypártok egyetértenek azzal, hogy a pedagógusok bérét jelentősen emelni kell, ezért fontos az Országgyűlés elé kerülő, ezt megalapozó, új pedagógus életpálya törvényjavaslat.
„A magyar pedagógusok átlagbére 800 ezer forintra emelkedik, ha Brüsszel kifizeti a Magyarországnak járó uniós forrásokat és végre tudjuk hajtani a tervezett pedagógusbéremelést. Szégyen, hogy a magyar baloldal európai parlamenti képviselői mindent megtesznek azért, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat” – áll a Fidesz közleményében.
A baloldal brüsszeli képviselői – név szerint: Dobrev Klára, Cseh Katalin, Donáth Anna, Molnár Csaba, Ara-Kovács Attila, Gyöngyösi Márton, Rónai Sándor, Ujhelyi István – havi 5-6 millió forintos fizetésért „bevallottan azért dolgoznak Brüsszelben, hogy a magyar pedagógusok ne kapják meg a béremelést, és ne kereshessenek 800 ezer forintot” – írta a Fidesz.