A magyar gazdaság és munkaerő megfelelő környezetet kínál a győri Audi további fejlődéséhez – jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) keddi közleménye szerint Varga Mihály, miután hivatalában fogadta az Audi Hungária Zrt. vezetőit.

A pénzügyminiszter kiemelte: az Audi a magyar ipar egyik zászlóshajója, a kormány stratégiai partnereként több mint 12 ezer embernek ad munkát, működése óta mintegy 12 milliárd eurót fektetett be Magyarországon.
Az Audi Hungaria idén ünnepli fennállásának 30 éves jubileumát, a győri vállalat az évtizedek alatt a világ egyik legnagyobb motorgyárává fejlődött – ismertette Varga Mihály. Mint mondta: amellett, hogy a vállalat a magyar ipar egyik legnagyobb beruházója és foglalkoztatója, jelentős beszállítói hálózatán keresztül további 50 ezer magyar család megélhetését biztosítja.
A tárcavezető hangsúlyozta: a magyar gazdaság a tavalyi évben 4,6 százalékkal erősödött, idén is elkerüli a recessziót, jövőre pedig visszatér a magas ütemű növekedési pályára. A gazdaság teljesítménye, a munkát terhelő adók alacsony szintje, a fejlesztéseket támogató gazdaságpolitika és az ország stabilitása megfelelő alapot ad a győri Audi további fejlődéséhez – tette hozzá Varga Mihály. Emlékeztetett: Németország Magyarország egyik legfontosabb gazdasági partnere, a hazánkban működő 2700 német cég több mint 220 ezer embernek ad munkát, többségük továbbra is jó befektetési célpontnak tartja hazánkat.