Babos Tímeát motiválja, hogy alanyi jogon szerepelhet hazai közönség előtt a jövő heti, budapesti salakpályás női tenisztorna főtábláján.

A 30 éves soproni játékos a Hungarian GP Facebook-oldalára feltöltött csütörtöki interjúban úgy fogalmazott, tavaly is volt lehetősége pályára lépni a magyar fővárosban, „de akkor más körülmények között” szerepelhetett hazai környezetben.
„Ez a második napom salakon, kijöttem ide a centerpályára ütni egy kicsit, hogy szokjam a légkört és a borítást, mert az összes váltás közül szerintem messze a fűről salakra a legnehezebb” – mondta Babos, aki hétfőn a női páros nyolcaddöntőjében búcsúzott a wimbledoni tornától.
A világranglista 196. helyén álló, de februárban még 374. magyar játékos kiemelte, a tavasszal 18 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata jót tett az önbizalmának, így „nagy célokkal vág neki a jövő hétnek és a nyárnak is”.
„Büszke vagyok magamra, hogy a nagy visszaesés után sikerült visszajönnöm, újra szintet lépnem, és most ismét WTA-főtáblákon játszhatok” – fogalmazott Babos, aki párosban háromszoros világbajnok és négyszeres Grand Slam-tornagyőztes.
A budapesti tornán Babos mellett alanyi jogon Bondár Anna, szabadkártyával pedig Szabanin Natália, Stollár Fanny és Tóth Amarissa indul, a 24 fős, hétvégi selejtezőben pedig további négy hazai teniszező kap lehetőséget a pontszerzésre: Nagy Adrienn, Stolmár Rebeka, Bartha Panna és Bíró Melinda.
A Hungarian GP selejtezője szombaton kezdődik a Római Teniszakadémián, a WTA 250-es verseny főtáblás mérkőzéseit hétfőtől rendezik.