A Fidesz és a KDNP választ vár Karácsony Gergely főpolgármestertől arra: azért kellett-e megemelni a BKK-jegyek árát a harmadával, hogy a plusz bevételt jutalomként kiosztogassa a haverjainak.

Erről Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt az MTI-nek csütörtökön elküldött videónyilatkozatában, amelyben azt mondta: sajtóhírek szerint Karácsony Gergely tízmilliós jutalmakat “osztogatott” a BKV-nál és a BKK-nál, amit először el akart hallgatni, majd mellébeszélt az ügyben.
Hollik István közölte, arra várnak választ a főpolgármestertől, hogy miért oszt ki tízmilliós jutalmakat, miközben “éjjel-nappal panaszkodik” a főváros anyagi helyzetéről és csődöt vizionál.
Karácsony Gergelynek arra is válaszolnia kell, hogy azért kellett-e megemelni a BKK-jegyek árát a harmadával, hogy azt majd jutalomként “kiosztogassa a haverjainak” – tette hozzá.
“Szóval azért fizet mindenki többet a közösségi közlekedésért, hogy Karácsony emberei ezt hazavigyék bónusz formájában” – fogalmazott Hollik István, aki szerint jobb lenne, ha Karácsony Gergely a felelősség hárítása helyett végre egyszer vállalná a döntésének a következményeit, és megválaszolná ezt a két kérdést.