Százmilliárd forintos beruházást indít a Dreher Sörgyáraknál két tulajdonosa, az Asahi Group Holdings és az Asahi Europe & International, a fejlesztéssorozat a kapacitás- és hatékonyságnövelés mellett a vállalat ambiciózus örökségépítési és fenntarthatósági céljait is szolgálja a következő évtizedben – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint minden idők legnagyobb magyarországi  söripari beruházása hosszú távon biztosítja az alapításának 170. évfordulóját 2024-ben ünneplő társaság jövőjét.
Az elmúlt két évben már megvalósult, valamint a most bejelentett beruházások számos folyamatot érintenek. Tavaly már egy 4,6 milliárdos forintos fejlesztés részeként kicserélték a kompresszorokat és szűrőberendezéseket, az idén tavasszal pedig a pasztőrözés és fejtés hatékonyságát növelték a kor egyik legmodernebb alumíniumdobozos gyártósorának üzembe helyezésével, összesen 7 milliárd forintból – írták.
A beruházási program első mérföldköve a 2023-2026 közötti időszak mintegy 30 milliárd forintos fejlesztése lesz. Ennek elemeként megkezdődik az új energiaközpont egy részének építése, amely nemcsak a kapacitásnövekedést, hanem a vállalat fenntarthatósági céljainak elérését is támogatja. Megújul az erjesztés és a pincékben való kondicionálás szakasza, ami a tartályok cseréje mellett az új technológiák bevezetését is jelenti. Ez a vállalat munkatársainak folyamatos képesség- és tudásfejlesztésével jár együtt – jelezték.
Az 1854-ben alapított Dreher Sörgyárak Magyarország egyik vezető sörgyártója, 2017 óta a Japán legnagyobb sörgyártójaként ismert Asahi leányvállalata. A társaság közvetve és közvetlenül több mint 11 100 embernek biztosít megélhetést, évente 17 milliárd forint adót és járulékot fizet az államkasszába.
A Dreher Sörgyárak Zrt. a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint tavaly 73,477 milliárd forintos árbevételt ért el az előző évi 61,783 milliárd forint után. Az adózott eredmény a 2021. évi 2,588 milliárd forintról tavaly 3,080 milliárd forintra emelkedett.