Itt az ideje, hogy az európai vezetők az európai érdekeket képviseljék, ne másét – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden a Facebook-oldalára feltöltött videónyilatkozatában, az amerikai külügyminiszternek az Ukrajnában zajló háborúval kapcsolatos kijelentésére reagálva.

Hollik István bejátszotta az amerikai külügyminiszter nyilatkozatát, aki arról beszél: a védelmi támogatások 90 százalékát az Egyesült Államokban költötték el, „ez win-win helyzet, amit folytatni kell”.
A Fidesz kommunikációs igazgatója közölte: érzéketlenség az amerikai külügyminiszter részéről win-win helyzetről beszélni a szomszédunkban zajló háború kapcsán, ahol naponta száz ember hal meg.
Az amerikai politikus elmondása alapján az is világos, hogy Amerika számára a háború folytatása egyszerűen pénzügyi érdek – tette hozzá.
Eközben „az európai vezetés lapít”, az emberek megkérdezése nélkül az amerikai érveket visszhangozza, és a béke helyett továbbra is a háborút erőlteti – emelte ki Hollik István.
Hangsúlyozta: ezért kell változás Brüsszelben, „itt az ideje, hogy az európai vezetők végre az európai érdekeket képviseljék, és ne másét”.