A kormány stratégiai partnereinek tekinti a fogyatékossággal élőket képviselő szervezeteket, figyelembe veszi speciális szempontjaikat, így ismét akadálymentessé tették a nemzeti konzultáció online felületét – mondta a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán vasárnap közzétett videóban.

Nyitrai Zsolt kiemelte: Magyarország kormánya a fontos kérdésekben mindig kikéri a polgárok véleményét. Az akadálymentesen is kitölthető nemzeti konzultáció révén csaknem 100 ezer vak, illetve gyengénlátó, és több mint 60 ezer siket, valamint nagyothalló fejtheti ki véleményét.
Hangsúlyozta: a nemzeti konzultáción a legfontosabb európai sorskérdésekről mondhatja el mindenki a véleményét. „Minél többen töltjük ki a nemzeti konzultációt, annál jobban fogják hallani Brüsszelben is Magyarország hangját” – tette hozzá.
A felvételen Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy az akadálymentes honlap révén és a felolvasó program segítségével a látássérült emberek is ki tudják tölteni a nemzeti konzultációs kérdőívet.
Kárpáti Árpád Zoltán, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnökségi tagja jelbeszéd révén kiemelte: a siket és nagyothalló embereknek az informálódás előfeltétele az akadálymentesítés. A kormánynak köszönhetően a nemzeti konzultáció jelnyelven is elérhető a www.sinosz.hu honlapon. A videóban arra kérte sorstársait, éljenek a válaszadás lehetőségével.