A kormányzat programjának eredményeként országszerte többszázezer fát ültettek – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője a Nógrád vármegyei Vizsláson csütörtökön.

„Ez Magyarország újkori történetének legnagyobb fásítási programja” – emelte ki a kormánypárti politikus.
Ehhez csatlakozott a KDNP mintegy 100 helyszínen. Fontos, hogy a kis-, közepes és nagyobb településeken is zajlik a KDNP „Ültessünk, hogy élhessünk!” elnevezésű faültetési programja – jegyezte meg Nacsa Lőrinc.
Hozzátette: a kereszténydemokrata polgármesterek és önkormányzati képviselők tudják, hogy a teremtett világ védelme fontos, az emberek, közösségek szolgálatáról szól. Vizslás jó példát mutat: közösségi összefogással több tucat gyümölcsfát ültettek, „a település fejlődése vitathatatlan”.
A kereszténydemokraták elutasítják azokat az ideológiákat, amelyek szembefordítják egymással az embert és a természetet. Vannak ilyen törekvések a magyar és az európai politikában is, például az a hamis baloldali ideológia, mely szerint nem szabad gyermeket vállalni, mert így tudnunk vigyázni bolygónkra – mondta Nacsa Lőrinc.
Elmondta, fontos a teremtett világ védelme. Akkor tud kialakulni harmonikus viszony, ha az ember vigyáz a természetre, egymásra vagyunk utalva – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.
Hozzátette: a teremtett világ védelme mellett fontos üzenet a béke.
Húsvét előtt, nagycsütörtökön a faültetési programnak különös jelentősége van – mutatott rá Nacsa Lőrinc.