A szuverenitás ellensége elsősoran a nyílt társadalom, a szuverenisták ellenségei a nyílt társadalom hívei, ők alkotják a globalisták radikális szárnyát – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője a CPAC Hungary konferencián csütörtökön Budapesten.

Kocsis Máté azt mondta, bár a nyílt társadalom szépen hangzik, de ideológiája egy gyarmatosítási program, egy társadalmi, gazdasági cselekvési terv, amely azt hirdeti magáról, hogy erőszakmentes, pacifista, korlátlan szabadságjogokkal ruházza fel az egyént, és követői az anyagi és szellemi javakhoz egyenlő arányban hozzáférhetnek.
A végén ennek épp az ellenkezőjét hozza magával, a pacifizmus helyett békétlenséget és háborút, az egyénnek szabadság helyett szűkülő perspektívákat, elvesztett jogokat, a nemzeti közösségeknek pedig önfeladást és alárendeltséget – jelentette ki a frakcióvezető.
Hozzáfűzte, mindezzel arra „idomítják” a nemzeteket, hogy mondjanak le az életképességükről és lényegében számolják fel magukat. A nyílt társadalom valójában nem kulturális- és tudástranszfer, nem szabadkereskedelem, nem szövetségi szisztéma, hanem gyarmatosítás, és mindenkit, aki szembeszáll ezzel, azt populistának és diktatórikusnak minősítik – közölte Kocsis Máté.
Kifejtette: a régi gyarmatosítók rendet hoztak létre az ellenőrzésük alá vett területeken, hogy uralják az erőforrásokat, de legtöbbször nem várták el a teljes kulturális önfeladást. A nyílt társadalom gyarmatosítói felmentést kínálnak minden közös teher alól. Azt ajánlják: „szakadj el a nemzetedtől, a hitedtől, bizonytalanodj el a nemi önazonosságod terén, és tedd ki a gyermeked a talajt vesztett társadalom tagjai közé”.
Az új gyarmatosítók el akarják hitetni, hogy a szuverenitás fölösleges, szükségtelen rossz, a problémákat pedig majd birodalmi logika mentén megoldják – folytatta a frakcióvezető. Álláspontja szerint azonban, ha az egyén nem tagja egy erős közösségnek, akkor kiszolgáltatottá válik. Az egyén sehol a világon nem olyan fontos, mint a saját szülőhazájában, ha pedig azt elveszíti, akkor nem szabad lesz, hanem földönfutó, akit felhasználhatnak bármire.
Aki harcol a nemzete szuverenitásért, az a saját biztonságáért is harcol – szögezte le Kocsis Máté. Hozzátette, ha egy nemzet elveszíti a szuverenitását, akkor nem tudja megvédeni a tagjait, ezért, ha egy ország nem harcol a szuverenitásáért, akkor elárulja polgárait.
„Ha vereséget szenvedünk a globalistákkal szemben, soha többé nem lehet visszaállítani a nemzeti szuverenitást”, a változás visszafordíthatatlan lesz – hangsúlyozta a frakcióvezető. Kijelentette, foggal-körömmel ragaszkodni kell „a szuverenitás falának minden téglájához”, júniusban pedig egy újabb győzelemmel erősíteni kell a hitet, hogy nemzeti, szuverenista politikával is lehet választást nyerni.
Kocsis Máté kitért arra is, hogy 2022-ben a magyar baloldal „külföldi pénzből akart belföldi hatalomra szert tenni”. Soros György, „a nyílt társadalom főspekulánsa megvette parlamentünk baloldalát. Amikor kormányoztak, a nemzet vagyonát adták el, ellenzékből meg magukat. Most ők kerültek külföldi kézbe, csak őket nem fogjuk visszavásárolni” – fogalmazott a frakcióvezető.
Megjegyezte, „a globalisták nem fogják feladni, de bármelyik honfitársunkat veszik meg, harcolni fogunk velük; nemzetünk szuverenitása Magyarország megújuló erőforrása”.